لیست اختراعات علي احمدي
رسوب آسفالتين در چاههاي نفتي يكي از عوامل اصلي كاهش توليد است كه مي تواند به چاه صدمه هاي جبران ناپذيري وارد كند. اين صدمات حتي ممكن است به بسته شدن چاه توليدي نيز بينجامد. دو دليل عمده تشكيل رسوب آسفالتين و ته نشين شدن آن در عمق مخزن يكي افت فشار مخزن به مقداري كمتر از فشاري كه آسفالتين تشكيل مي شود و ديگري امتزاج حلالهايي با نفت مخزن در ضمن عمليات ازدياد برداشت از مخزن نفتي است. بهترين روش اثبات شده براي از بين بردن اين مشكل در صنعت استفاده از بازدارنده رسوب آسفالتين مي باشد. نوع تزريق ممانعت كننده تشكيل آسفالتين براساس تجربه ها و داده هاي آزمايشگاهي كه از شركت هاي توليد كننده ممانعت كننده تشكيل آسفالتين تهيه مي شود تعيين مي گردد. مثلا در مورد چاههايي كه توليد براساس گاز بالا برنده صورت مي گيرد دو نوع طرح قابل استفاده است. يكي از آنها تزريق از طريق لوله ماكاروني و ديگر تزريق همزمان با گاز بالا برنده از قسمت آنولوس و با استفاده از شير تزريق گاز بالا برنده است.
سنتز نانو كاتاليست جديد اسيد فسفوتنگستيك نشانده شده بر بستر Al-MCF
اين اختراع مربوط به زمينه پزشكي و جراحي و در اتاق عمل وبه عنوان اجزايي از وسائل بيهوشي مورد استفاده ميتواند قرار گيرد اين لوله تراشه داراي ديواره ي تماما كاف مانند و دو لايه است كه در زمان لوله گذاري حجم بسيار كمي دارد و تنها قسمتي از ديواره كه به عنوان گايد لوله گذاري است داراي حجم بوده و شكل پذيري و انعطاف براي امر لوله گذاري را بر عهده دارد . پس از لوله گذاري ديواره ي كاف مانند از هوا پر شده و مسير هوايي مصنوعي بيمار را ايجاد ميكند پس به هنگام ورود به تراشه حجم و مقطع بسيار كمي دارد ولي پس از ورود هوا حجم و مقطع ان بزرگ شده و قابليت استفاده به منظور تهويه بيمار را فراهم ميكند
در اين اختراع يك بيورآكتور همزن دار 3 ليتري كه قابليت كنترل پتانسيل ردوكس محلول در سيستمهاي سه فازي جامد/مايع/گاز در زمينه فرآوري مواد معدني را دارد، طراحي و ساخته شد. پتانسيل ردوكس محلول به دو طريق با تزريق اكسيژن و هواي ورودي و همچنين از طريق الكتروشيميايي قابل كنترل است. بيورآكتور ساخته شده قادر است تا از طريق سيستم كنترل طراحي شده، pH محيط را اندازه گيري و كنترل نمايد. اين بيورآكتور قابليت كار در شرايط عملياتي مختلف با روشهاي ناپيوسته، نيمه پيوسته و پيوسته را دارد. سيستم كنترل طراحي، ساخت و نصب شده قابليت كنترل شش پارامتر با كنترلر ON/OF و دو پارامتر با كنترلر PID را دارد. با توجه به جنس اجزا ساخته شده رآكتور، امكان انجام فرآيندهاي پيچيده در دماهاي بالا تا نقطه تبخير سيال به كار گرفته شده و در شرايط فوق العاده اسيدي تا pH نزديك صفر و همچنين پتانسيل ردوكس بالا تا mV 2000 را دارد. سيستم همزني به نحوي طراحي و ساخته شده است كه نرخ انتقال جرم اجزاي مختلف نظير يونهاي فلزي، گازها و ... با سرعت بالايي قابل انجام است. اين بيورآكتور قادر است شرايط بهينه را براي رشد و فعاليت ميكروارگانيسمهاي مورد استفاده در فرآيندهاي فرآوري مواد معدني مانند بيوليچينگ، بيوفلوتاسيون، بيوجذب و بيوكواگولاسيون را فراهم نمايد. علاوه بر آن محدوده مناسب براي انجام واكنش هاي شيميايي و گالوانيكي در ليچينگ سولفيدهاي فلزي به خوبي كنترل مي گردد.
طي ساليان اخير رشد سريع و چشمگير صنايع گوناگون از يك سو و ازدياد جمعيت، افزايش بيرويه مصرف انرژيهاي تجديدناپذير و كاهش اكتشافات مخازن نفت و گاز از سوي ديگر جهان را با بحران تازهاي در خصوص تأمين انرژي مورد نياز صنايع مرتبط مواجه نموده است. به علاوه با كاهش ذخاير نفت سبك و افزايش قيمت نفت، توليد از مخازن نفت سنگين افزايش يافته است. همانطور كه نشان داده است ذخاير قابل توليد نفت سنگين و قير طبيعي زمين بيش از ذخاير نفت سبك باقي مانده آن است. به همين دلايل به نظر ميرسد نفت سنگين منبع اصلي و استراتژيك انرژي در قرن جديد به شمار ميآيد. همچنين با توجه به وجود مخازن نفت سنگين در ايران، بكر بودن اين مخازن، عدم توليد از آنها، افت توليد مخازن نفت سبك در آينده نزديك، افزايش مصرف داخلي، بالا رفتن تقاضاي جهاني نفت و حفظ ثبات توليد در اوپك ضرورت انجام مطالعات دقيق آزمايشگاهي و ميداني براي بررسي بهترين روش توليد از اين مخازن جهت شناسايي و بكارگيري فنآوريهاي استحصال اين نوع مخازن و تسريع در توسعه و بهرهبرداري از آنها را ايجاب مينمايد. فرآيند تزريق تناوبي بخار و حلال(Steam Over Solvent Process) به عنوان جديدترين روش ازدياد برداشت در مخازن نفت سنگين كاربرد دارد. كاربرد اين روش در مخازن نفت سنگين كربناته ايران از اهميت ويژه اي برخوردار است.دستگاه مذكور به نحوي طراحي شده است كه مي توان در آن از مزاياي دو روش ازدياد برداشت بصورت همزمان استفاده كرد. اين دو روش عبارتند از : 1- تزريق بخار (روش حرارتي) 2- تزريق حلال (روش غيرحرارتي) نحوه كار اين دستگاه آزمايشگاهي به اين صورت است كه ابتدا يك توده بخار به درون مغزه تزريق مي شود كه در نتيجه اين عمل بر اثر مكانيسم انبساط نفت، مقداري از نفت باقيمانده مخزن توليد مي گردد. در مرحله بعد جهت استفاده از مزاياي تزريق گاز از جمله كاهش گرانروي نفت، يك توده مشخص از حلال (به فرم گاز) به مغزه تزريق مي شود. در پايان هم جهت بازيابي حلال استفاده شده و استفاده بيشتر از مزاياي تزريق بخار ، توده ي ديگري از بخار به مغزه تزريق مي شود.
عنوان: دستگاه جداسازي و ذخيره سازي دي اكسيد كربن توليد شده در طي فرآيند احتراق درجا زمينه فني اختراع مربوط : بين رشته هاي مهندسي نفت مشكل فني: گازهاي گلخانه اي گازهايي هستند كه منجر به گرم شدن كره زمين مي شوند. خيلي از فعاليت هايي كه انسان در سطح كره زمين انجام مي دهد باعث افزايش اين گازها مي شود و در نتيجه يكي از اثرات تراكم اين گازها صدمه ديدن لايه ازن است.حال يكي از فرآيند هايي كه منجر به توليد گازهاي گلخانه اي مي شود، فرآيند احتراق درجا مي باشد. در اين فرآيند گازهاي مختلفي ايجاد مي شود كه مهمترين آن دي اكسيد كربن مي باشد. به طور مثال در يك فرآيند احتراق درجا در حدود 20 درصد دي اكسيد كربن توليد مي شود. حال بايد دستگاهي طراحي شود كه بتواند دي اكسيد كربن را ذخيره كند تا هم از انتشار گاز هاي گلخانه اي و آسيب رساندن به محيط زيست جلوگيري كنيم و هم از دي اكسيد كربن ذخيره شده در جهت مورد نظر استفاده كرد. دي اكسيد كربن در فرايندهاي ازدياد برداشت از مخازن نفت مانند تزريق گاز و تزريق تناوبي آب و گاز كاربرد زيادي دارد. كاربرد :قابل استفاده در مراكز تحقيقاتي ازدياد برداشت نفت.
نانو روكش ضد آفتاب خود خنك كننده ي مخازن سيالات زمينه فني طرح: مهندسي شيمي،نانو تكنولوژي،مهندسي نساجي فناوري نانو يكي از مهمترين فناوريهاي قرن ۲۱ محسوب ميشود كه انقلابي در تمامي جوانب زندگي بشر ايجاد كرده است؛به طوريكه جامعه جهاني در پي گسترش اين فناوري در ابعاد مختلف است.اصولا مباني نظري وقتي ارزشمند مي شوند كه عملا مشكلاتي را از سر راه بشر بردارند و از توجيهات اقتصادي لازم برخوردار باشند..لذا تبديل مباني نظري به فناوري هاي نو و كاربردي امري ارزشمند شمرده مي شود.در اين راستا با استفاده از خواص نانو ذرات تيتانيوم دي اكسايد اليافي طراحي كرده ايم كه در اثر برخورد دريافت نور بصورت خودكار خود را با آب خنك مي كند،اين الياف براي استفاده به عنوان روكش مخازن مورد استفاده براي شير،آب،مواد اشتعالزا و... در مناطق نسبتاً گرم بسيار مناسب است.
نانو چادر صحرايي خود خنك شونده زمينه فني طرح: مهندسي شيمي،نانو تكنولوژي فناوري نانو يكي از مهمترين فناوريهاي قرن ۲۱ محسوب ميشود كه انقلابي در تمامي جوانب زندگي بشر ايجاد كرده است؛به طوريكه جامعه علمي جهاني به طور جدي در پي گسترش اين فناوري در ابعاد مختلف است.اصولا مباني نظري وقتي ارزشمند مي شوند كه عملا مشكلاتي را از سر راه بشر بردارند و از توجيهات اقتصادي لازم برخوردار باشند..لذا تبديل مباني نظري به فناوري هاي نو و كاربردي امري ارزشمند شمرده مي شود.در اين راستا با استفاده از خواص نانو ذرات تيتانيوم دي اكسايد اليافي طراحي كرده ايم كه ضمن ناتراوا بودن در اثر برخورد دريافت نور بصورت خودكار خود را با آب خنك مي كند،اين الياف براي استفاده در چادر هاي صحرايي مورد استفاده در كمپ ها و مناطق گرم بسيار مناسب است.
عنوان اختراع: اتصالات پلاستيكي از نوع PE-RT با قابليت جوش ذوب حرارتي يا ذوب الكتريكي براي لوله هاي پنج لايه( PE-RT/ALUMINUM/PE-RT) وقالب هاي جوش لوله و اتصالات مربوطه . زمينه فني اختراع: سيستم لوله كشي تاسيسات ساختماني و صنعتي براي آب گرم در دماي بالا و آب سرد. كاربرد اختراع: اجراي سيستم لوله كشي پنج لايه PE-RT/ALUMINUM/PE-RTآب گرم و سرد آشاميدني و اجراي لوله كشي تاسيسات صنعتي و ساختماني، موتورخانه و شوفاژ و لوله كشي آب گرم با دماي بالا مي باشد. مشكلات فني و راه حل ارايه شده: در بيان مشكل فني موجود مي توان به عدم استفاده از اتصالات پليمري موجود در بازار با روش اتصال ذوب حرارتي براي لوله هاي پنج لايه PE-RT/ALUMINUM/PE-RT به دليل لايه خارجي بسيار نازك لوله هاي پنج لايه، كه امكان جوش پذيري و آب بندي اتصالات به دليل نوع اتصال - كه با در هم ذوب شدن لايه خارجي نازك لوله با لايه داخلي اتصالات به وجود مي آمد - ميسر نمي باشد و به ناچار بايد از اتصالات برنجي با قيمت بسيار گران تر از اتصالات پليمري استفاده نمود كه در نهايت منجر به افزايش بهاي تمام شده ي مصرف كننده ي نهايي مي گردد كه مشاهده شده مصرف كننده به جهت كاهش هزينه از لوله و اتصالات پليمري مشابه با قيمت پايين تر ( لوله و اتصالات پلي پروپيلن) كه از قابليت ايده آل براي شبكه لوله كشي شوفاژ، پكيج و موتور خانه برخوردار نبوده و در نهايت منجر به تركيدگي لوله ها و تحميل هزينه هاي گزاف تعميرات ساختمان گرديده. با اين اتصالات PE-RT با توجه به كاهش هزينه توليد اتصالات و قيمت بسيار پايين تر به نسبت اتصالات برنجي، مصرف كننده نهايي بسيار راحت تر از لوله هاي پنج لايه استقبال و استفاده مي نمايد و مشكل مطروحه مرتفع مي گردد. از برجستگي هاي تكنيكي و فني اختراع مي توان به موارد ذيل اشاره نمود: 1-براي اولين بار ساخت اتصالات پليمري لوله پنج لايه با تكنولوژي جوش پلاستيك 2- براي اولين بار، طراحي و ساخت اتصالات پلاستيكي با مواد PE-RT براي لوله هاي پنج لايه PE-RT/ALUMINUM/PE-RT با قابليت جوش ذوب حرارتي يا ذوب الكتريكي در دو ناحيه لايه دروني لوله با قسمت خارجي نري اتصال و لايه خارجي لوله با قسمت مادگي اتصال . 3- براي اولين بار، طراحي اتصالاتي كه امكان برقراري اتصال در دو ناحيه ي لايه دروني و لايه ي بيروني لوله برقرار مي نمايد.
موارد یافت شده: 78